Assetmanagement software

Bent u assetmanager of vallen er veel assets onder uw beheer? Dan is assetmanagement in combinatie met de juiste software een voorwaarde om deze assets op een verantwoorde manier te beheren. Onze softwareprogramma’s helpen u grip te krijgen op assetmanagement.

Uiteraard zijn er diverse partijen in Nederland die assetmanagement al dan niet in combinatie met software aanbieden. Het unieke van onze Maintis software is echter dat het programma zowel bruikbaar is voor onderhoudspartijen, als voor beheerders en (hoger) management. Alle functies voor inventarisatie, inspectie, uitvoering, rapportage en analyse zijn dus verwerkt in één softwarepakket.

Omdat onze software modulair is opgebouwd, is er altijd een mogelijkheid om het pakket volledig te laten aansluiten bij de functionaliteiten en behoeften die u als organisatie nodig heeft. De Maintis software is een Nederlands product, maar kan uitgevoerd worden in diverse talen.

Welke functionaliteiten biedt jullie assetmanagement software?

Ons Maintis-pakket is zeer compleet en biedt functionaliteiten voor zowel monteurs en onderhoudsbedrijven, als voor assetbeheerders, gebouwenbeheerders en hoger management.

Elke stakeholder vindt realtime de informatie die hij of zij nodig heeft en kan wijzigingen doen en updates doorgeven.

Het gaat dan onder andere om het melden van storingen, het gereedmelden van onderhoudswerkzaamheden en het inzien van (financiële) resultaten aan de hand van managementdashboards en rapportages. Bekijk alle functionaliteiten.

Wat kost jullie assetmanagement software?

Onze assetmanagement software (Maintis) is relatief laag geprijsd, afgezet tegen de uitgebreide mogelijkheden en het aantal functionaliteiten.

U betaalt eenmalig voor de implementatie en de bijbehorende consulting. Daarna betaalt u licentiekosten per maand. Maatwerkaanpassingen zijn bovendien mogelijk. Vraag een offerte aan.

Wat zijn predictive analytics?

Predictive analytics zijn geautomatiseerde voorspellingen voor het onderhoud van de komende jaren, gebaseerd op geregistreerde issues uit het verleden.

Het gaat dan om gepland onderhoud, vervangingen en een inschatting van het te verwachten aantal storingen en problemen.

Met behulp van predictive analytics kunt u een goede inschatting maken van de kosten voor het onderhoud van uw gebouwen en installaties in de komende jaren.

Assetmanagement software functionaliteiten in Maintis

Maintis assetmanagement software dashboard
Figuur 1 | Maintis assetmanagement software dashboard

Functionaliteiten voor monteurs en onderhoudsbedrijven

• Meldingen van storingen en relevante omschrijvingen daarvan;
  • Geografische locatie van assets die onderhoud of reparaties nodig hebben;
  • Historische gegevens van onderhoud in het verleden en gerelateerde meldingen van assets in de nabije omgeving;
  • Uitvoeren van digitale inspecties conform diverse normen;
  • Mobiele app waarmee u gemakkelijk toegang krijgt tot deze gegevens en opgeloste problemen of taken kunt afmelden en rapporteren.

Functionaliteiten voor assetmanagers en gebouwenbeheerders

• Overzicht van alle assets, inclusief geografische locatie;
  • Integraal opstellen van een meerjaren onderhoudsplan (mjop);
  • Inzicht in de status en afhandeling van storingsmeldingen;
  • Volledige communicatie rondom storingen geïntegreerd in het systeem, inclusief automatische meldingen;
  • Inzicht in levensduur van assets en de gevolgen van verschillende onderhoudsstrategieën (zoals bijvoorbeeld predictive maintenance);
  • Monitoring van KPI’s;
  • Contractmanagementmodule voor onderhoudsbedrijven;
  • Mobiele assetinventarisatie met behulp van de app;
  • Uitgebreide import en exportmogelijkheden;

Aanvullende functionaliteiten voor hoger management

• Predictive analytics voorspellen het onderhoud en de bijbehorende kosten voor de komende jaren;
  • Wijzigingen in beleid en wijzigingen in budget kunnen met een druk op de knop bekeken of doorgevoerd worden;
  • Werkt met diverse onderhoudsstrategieën;
  • Realtime of periodieke rapporten en dashboards.

assetmanagement software modules
Figuur 2 | assetmanagement software modules

Assetmanagement software uitgaande van úw budget

Met Maintis kunt u veel meer dan alleen storingen inzichtelijk maken en (laten) oplossen! In de kern zijn is onze assetmanagement software namelijk opgebouwd rondom het strategisch meerjaren onderhoudsplan dat u opgesteld heeft.

Dat betekent dat u met onze software uw assets beheren kunt vanuit het beschikbare budget. Daarmee is onze software juist voor managers en leidinggevenden een zeer praktische bron van informatie.

Download de presentatie

Gebruik de functionaliteiten die u nodig hebt

Maintis is zéér compleet en volledig. Dat betekent echter niet dat u alle functionaliteiten gebruiken moet. U kunt volstaan met het invoeren van die informatie die u relevant acht voor het beheren van uw assets.

Het softwarepakket wordt voortdurend doorontwikkeld. Maatwerk voor uw organisatie is dus zeer goed mogelijk.

Assetmanagement software demo aanvragen

Wilt u meer weten over onze assetmanagement software? Vraag een adviesgesprek aan via ons contactformulier.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.